Dikdörtgen borcamda elmalı turta... güzel oldu ama yuvarlak borcamda tam görüntüyü tutturmak mümkün. bir dahaki sefere inşallah...
HAMURU İÇİN
125 gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Elma büyüklüğünde bir parça ayırın.Merdaneyle açıp şeritler kesin. Enson üstünü süslemek için kullanabilirsiniz.
HARCI İÇİN
8 tane orta boy elma
2 çay kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı toz şeker
Elmaları rendeleyip tarçın ve şekerle suyunu çekene kadar kavurun.hamurdan bir parça ayırıp kalanını pişirilecek kaba bastırın.180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.fırından alıp harcı üstüne yayın.şerit halinde kestiğiniz hamurları kafes şeklinde koyun.tekrar 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun her daim mutlu sofralarınız olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder