4 Aralık 2012 Salı



Cuma günü gelecek olan misafirlerime poğaça olarak ne yapsam diye düşünürken aklıma galeta unlu poğaça geldi ama ben tarifi değiştirdim veee dereotlu poğaça yaptım çok şükür beğenildi huyum kurusun ilk tariflerimi denemeden misafire yapıyorum sonra karın ağrısı...çok şükür bu seferde yüzümün akıyla çıktım eşimden de tekrar yapılması üzerine istek gelince paylaşmaya karar verdim.


HAMUR İÇİN

250 gr tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un
3 çay kaşığı tuz
yarım demet doğranmış dereotu

HARCI İÇİN

yarım kalıp beyaz peynir

Yumuşak ve ele yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. En son dereotunu ekleyin bezelere ayırıp içine peynirini koyun 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin 19 , 20 tane çıkıyor bu malzemelerden
Afiyet olsun her daim mutlu sofralarınız olsun

2 yorum:

  1. Şu sunuma da bakin harika yaa..bu sepetten izmit masukiyede de görmüstüm elime alip alip geri birakmistim su anda almadigima pisman oldum:(bayildim su görüntüye...ayrica senin pastalardan bizim hic karnimiz agrimadi ki senin ki agrisin..huyunun kurumasina hic gerek yok maharetli arkadasim:)bu arada blogun hayirli olsun canim..hersey cok güzel..ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  2. canım çooook teşekkür ederim bi güzel haber vereyim sana o sepetlerden beylik pazarında da satıyorlar üstelik renkli olanlarıda gelmiş tekrar teşekkür ederim yorumlarının devamını beklerimm

    YanıtlaSil