23 Kasım 2012 Cuma

PASTALAR

Cumartesi akşamı gelen misafirlerime krokanlı pasta yaptım.Annemin desteği büyük...krokanlar o kadar hızlı donuyor ki annem olmasaydı hızlı bir biçimde yayamazdım ve pasta krokanlı olmazdı.gerçi tat olarak beğenilsede bütün görüntüsü kardeşimin hoşuna gitmedi ve bunu sakın paylaşma dedi.ama ben arkamda durup beni destekleyen bence paylaşmalısın diyen annemin ellerinden öpüyorum ve resmi paylaşıyorummm...



KEKİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardğı un
1 paket kabartma tozu

Malzemeleri sırasıyla karıştırıyoruz.175 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.Soğuyunca ortadan kesiyoruz. yüksek olmasını isterseniz iki tepsi yapabilirsiniz.

MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket nestle toz sıcak çikolata
150 gr sütlü çikolata

Malzemeleri devamlı karıştırarak pişirin.

KROKAN İÇİN
2 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı su

Devamlı karıştırıyoruz. sıvı hale gelince iri çekilmiş 200 gr fındık ve 150 gr yeşil fıstıkla karıştırıyoruz donmadan yağlı kağıdın üstüne yayıyoruz.

Keki ortadan ikiye kesiyoruz.sütle ıslattıktan sonra muhallebimizi sürüyoruz.krokanların büyük parçalarını havanda parçaladım daha ufak isterseniz deneyebilirsiniz.diğer kekide üste alıp sütle ıslatıyoruz üzerine kakaolu pasta kreması sürüyoruz.ben krokanın birazını üstüne ayırdım süslemek için başka şeylerde deneyebilirsiniz nar ve portakalla güzel olabilir
Afiyet olsun her daim mutlu sofralarınız olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder