KEKİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
sırasıyla bütün malzemeleri çırpın.175 derece fırında 20 dk pişirin. ben yüksek olması için bu kekten 3 tepsi yaptım
1.KAT MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket nestle toz sıcak çikolata
300 gr sütlü çikolata kahve dünyasında bulabilirsiniz
5 tane muz
süt,şeker,un,nestle toz sıcak çikolata,300gr sütlü çikolatayı devamlı karıştırarak pişirin. soğuyunca küp şeklinde doğranan muzları muhallebiye ekleyin.
2.KAT İÇİN
1 paket çırpılmış kremşanti
500 gr ahududu
ahududuları çok ezmeden kremşantiyle karıştırın.
1.kat keki sütle ıslatın ve üzerine içine muz doğranan harcı yayın.
2. kat keki koyup sütle ıslatın üzerine ahududulu harcı yayın.
3. kat keki koyup sütle ıslatın üzerine kakaolu pasta kremasını sürün.
SÜSLEMEK İÇİN
1 Paket sade kremşanti
1 paket limonlu dr oetker jel
100 gr çekilmiş yeşil fıstık
kremşantiyle kenarlara çerçeve yapın. ahududuları dizin hazırladığınız jelin içine ahududuların suyundan ekleyin dolapta dondurun sonra parçalayıp ahududuların üstüne serpin.son olarak çekilmiş yeşil fıstıkla yanlarını süsleyin
afiyet olsun mutlu sofralarınız olsun
kremşantiyle kenarlara çerçeve yapın. ahududuları dizin hazırladığınız jelin içine ahududuların suyundan ekleyin dolapta dondurun sonra parçalayıp ahududuların üstüne serpin.son olarak çekilmiş yeşil fıstıkla yanlarını süsleyin
afiyet olsun mutlu sofralarınız olsun
Pastalarınız çok güzel.Yayınlarınızın devamını bekleriz
YanıtlaSilteşekkür ederim yemek mekanları bende yorumlarınızın devamını beklerim
Sil